29 Nisan 2019 Pazartesi

Gazetelerde GÖZKUŞAĞI



SİVAS POSTASI-MANŞET HABER, 29 Haziran 2013


GÖZKUSAĞI OKURLARIYLA BULUŞTU



Poyraz Edebiyat ve dergilerde yayınlanan deneysel- görsel şiirleri ile tanıdığımız Yusuf Bal'ın “GözkuşağI” isimli şiir kitabı şiir vakti Yayınları tarafından şiirimize kazandırıldı. Eser Gözkuşağı, Düşzar, Cadı Kazanı, Siyah At ve Sustası adlı beş bölümden oluşuyor.

Görsel ve deneysel şiirin ustası Yusuf Bal'ın son kitabı kendine özgü şair duyarlılığı içeriyor. Bu kitapta şair kimi şiirleriyle okuyucuya yeni buluşlar sunarak, şiirin hiçbir kalıba hapsedilemeyeceğini gösteriyor.

Daha önce Ötüken Neşriyat tarafından yayınlanan Ücra İşlem" isimli eseri ile yeni bir çığır açan şair kendine özgü şiir tarzını Gözkuşağı isimli eserinde daha da ileriye taşımış görünüyor. Yusuf Bal bu eserinde sadece biçim olarak değil, içerik olarak da güçlü şiirler ortaya koyarak okurların şiir zevkine hitap ediyor.

Çeşitli edebiyat dergilerinde ismine sıkça rast geldiğimiz Yusuf Bal, 2013 yılının ilk çeyreğinde, ikinci şiir kitabı ‘Gözkuşağı’nı yayımladı.

Şairi bol bir memlekette, şiirde çıtayı yükseltmeyi hedef edinerek dize oluşturmak en gerekli eylemlerden birisi olsa gerek. ‘Gözkuşağı’ içerik ve söylem olarak böylesi dizelerden oluşan bir kitap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder